MINILOMA OMALLA AUTOLLA

03.09.2021

2.-3.9.2021 Lähdimme minilomalle kaksin mieheni kanssa opettelemaan oman auton saloja. Määränpääksi valittiin Heinolassa Heinäsaari camping, näytti kuvissa kivalta paikalta ja sijainniltaan sopivan lähellä, näin yhden yön reissuksi.
 

Ilma ei suosinut meitä lämmöllä, mutta ei onneks satanut kaatamalla, jota ensin oli luvassa. Kova tuuli oli, joten grillaaminen jäi, mut muuten hyvää ruokaa oli kyllä yllinkyllin. Grillin toimivuus testattiin sitten kotona. 

Saavuimme noin  kahden aikaa päivällä, ensin parkkeerasimme tuuliselle puolelle Konniveden äärelle, mutta käveltyämme alueella huomasimme suojaisemman puolen, johon paistoi hetken jopa aurinkokin. 
Eli vaihdoimme leiriytymispaikkaa numeroon 38.  Ensimmäiseksi skoolasimme uudelle yhteiselle harrastukselle.

Leirintäalue on varsinkin kesäaikaa varmasti oikein viehättävä, jokaiselle karavaanarille on oma suojaisa loossi rajattuna pensasaidoilla.

Muutamia rantapaikkoja on, valitsimme niistä siis tälläkertaa tuon 38, jota suosittelen, jos vaan vapaana on.

Alueelta löytyy lapsille kivasti puuhastelua, trampoliini, kiipeilytelineitä ja minigolf, sekä pieni hiekka uimaranta.  

Yleiset huoltotilat olivat siistit ja hyvin hoidetut. Soutuveneitä, suppilautoja, fillareita ja polkuautoja oli vuokrattavissa. Kävelymatkan päästä löytyy myös kylpylä.

Tuli taas opittua, että pyörät kannattaa ottaa mukaan lyhyemmällekin reissulle. 
Kiva lähteä pyörällä katselemaan ympäristöä. 
Tällä kertaa vuokrasimme fillarit ( 2 pyörää tunniksi 4€ , joten ei kyl ollu kallista) ja ajelimme katselemaan Heinolan keskustaa. Matkalla halailimme Suomen suurinta puutakin. Oli se kyl valtava. 

Autolle takas tullessa kokkasimme tapaslautasen ja vain rentouduimme, ennen saunaan menoa.

Kahvinkeitin, lämmin vesi ja jääkaappi toimat moitteettomasti. Telkkari ei löytänyt signaalia. Kävimme muutenkin läpi auton toimintoja, jotta osataan niitä sit käyttää ja neuvoa muita. 


Saunavuokra oli 20€, vapaana oli mökkisauna. Japanilaistyylisesti rakennettu sauna olis ollu mielenkiintoinen, mut sitä ei saanut nyt vuokrattua. Se oli saanut vuoden rakentajapalkinnon, en kyl muista mikä vuosi. Muutama kuva on tästä saunasta. Sauna-aika meni rattoisasti mukavissa löylyissä, Kaikka rohkeena miehenä meni pari kertaa uimaankin.
Yö nukutti taas hyvin autossa, aamulla heräsimme kovan tuulen suhinaan, sateenropinaan ja senkin yli kuuluvaan liikenteen ääneen, joka sillalta kantautui hyvin vettä pitkin. Heinäsaari on viihtyisä paikka, ainut miinus on liikenteen ääni. Meitä se ei hirveemmin häirinnyt, komeaa siltaa oli ihan kiva katsella, tietty luonnon rauhalliset äänet olisivat olleet mukavapaa korville
Kiitos Heinäsaari, tulemme tänne varmasti lasten kanssa😁