Syyslomareissu, kun kaikki ei mene ruusuilla tanssien

25.10.2021

Olimme odottaneet syyslomareissua kuumeisesti. Serkkulikatkin oli lähdössä mukaan. Vihdoin koitti syysloman alku ja pakkasimme auton täyteen ruokaa ja vaatetta kuudelle. No ruokaa oli enempi kuin kolmeksi yöksi. 
Varasimme ennakkoon kaksi yötä Kuopion Rauhalahdesta, mutta pääsimmekin lähtemään aiemmin kuin oltiin suunniteltu, joten pyyhälsimme ekana iltana lähelle leirintäaluetta ABC.n pihalle yöpymään.

Matka sinne sujui hyvin, vähän ihmeteltiin, miksi hupiakun kuvakkeet vilkkuu, vaikka ajon aikana niiden pitäisi latautua. Auto oli ollut lämmityksessä jo edellisen illan ja yön,  pakattiin jo illalla tavarat, kun auto oli saapunut vuokrauksesta.

Ajomatka kuilui rattoisasti lapset pelaili afrikan tähteä ja minä kudoin sukkaa, kun mies ajeli hyvällä kelillä.

Olimme suunnitelleet lähtevän hyvin pienellä budjetilla ja tehdä kaikki ruuat itse. Matkan varrella  pysähdyimme kuitenkin Siiskosen kotileipomossa, ajatellen et ostetaan kahvit. Mutta olikin niin houkuttelevan näköiset tarjoilut, että tulikin nälkä. Kannattaa käydä, jos liikkuu Mikkelin ja Juvan suunnilla. Hyvää pitsauunissa tehtyä pitsaa, jota myytiin myös pienempään nälkään pienempänä kokona. Vitriinit pullottivat herkkuja ja kotiinmyyntitiskit olivat runsaat, joten täältä kannattaa käydä ostamassa tuoreet matkaeväät. 

Matkalla pysähdyimme patikoimaan Orinnoron rotkolle. Kävelimme vain lyhyimmän reitin 900m rotkolle ja takaisin, koska tytöllä oli nivelsiteen venähtäneet, joten ei uskaltanut pitkään rasittaa jalkaa.

Rotko oli näkemisen arvoinen paikka ja tuntui, että lapsetkin tykkäsivät.

Illansuussa saavuimme Pitkälahden ABC.lle, mutta täällä ei ollutkaan sähkötolppapaikkaa. Nyt olimme jo vähän huolissamme, kun ei enää toiminut kuin yksi yleisvalo, eli hupiakku ei ollut latautunut yhtään. 

Säästelimme sähköjä ja kokkailimme hampurilaiset kynttilän valossa. Ajattelimme, että pääasia että lämmitys toimii, koska toimii kaasulla, eikä luulis paljon sähköä tarvitsevan.

Oli kyllä niin virhetikki jäädä ABC.n pihalle yöksi, mies sentään on ammattinsa puolesta yöpynyt satoja öitä huoltamoiden pihalla. mutta sanoi että noin pahaa meteliä ei ole vielä kokenut.


Yöhön kahteen asti kuuntelimme ja yritimme sitkeästi pitää silmiä kiinni, kuunnellen kun autot kuorossa tööttäilivät kilpaa, huuattivat musaa niin kovaa, että meillä kirjaimellisesti helisi sisällä ja polttivat kumia. Säälitti oikein ne rekkakuskit, jotka olivat jääneet yöksi siihen parkkiin, kun heil ei ole mahdollisuutta siirtyä, ilman et ajoajat on sekaisin ja pitkä ajopäivä tulossa.

Nousimme ylös ja tunsimme et auto on ihan kylmä. Peiton alla oli viel ollut ihan hyvä olla. Akku oli tyhjentynyt yön aikana niin tyhjäksi, että lämmityskin oli sammunut. Oli pakkasyö, et auto olisi jäässä ihan kohta. Lapset nukkuivat metelistä huolimatta jotain koiran unta. Sanoivat aamulla et kuka kuuli musan, kuka kuuli kun lähdettiin, mut aamulla ei kukaan silti ymmärtänyt et oltiinkin eri paikassa. Kokeilimme onnea ja ajoimme leirintäalueelle. Siellä talviaikaa saa avaimen koodin takaa, ja jipii, se toimi jo! Avain löytyi,  pääsisimme sähköpaikkaan ja saisimme nukkua loppu yön. 

Suunnistimme numeroon 26, joka meille oli osoitettu. Avain ei toimi. Onkohan lukko jäässä, lämmitimme ja puhaltelimme, ei aukea. 

Soitin Kylpylähotelli Rauhalahteen, olisiko heil tähän aikaa yöstä joko huonetta kuudelle tai sähköpaikkaa.  Sähköpaikka löytyisi, JEE!

Olimme siel noin puol kolmenaikaa yöllä. No, sähkö toimi vain puoli tuntia kerralla. Ei auta kuin valvoa ja lisätä aikaa puolen tunnin välein, oli kuitenkin 4 astetta pakkasella, joten kylmä olis tullut. 

Vihdoin koitti aamu ja suunnistimme leirintäalueelle. Edelleenkään tolppa ei aukea, vaik lukkosulaakin kävimme ostamassa. Nyt sentäs uskalsi soittaa jo hätäpäivystykseen. Meni aikaa, ennenkuin mies saapui auttamaan, ja siinä meidän ihmeteleesä avun hitautta soitti, et nyt on auki. Oltiin väärällä paikalla🙈

Ei tullut mieleenkään et samalla leirintäalueella on kaksi samaa numeroa.

No kaikki hyvin, auto piuhan päähän ja akku latautuu. Lämpöä riittää ja valoakin tulee muustakin kuin kynttilästä.

Jospa loppu loma menis jo paremmin.

Rauhalahti Camping on suositeltavan oloinen paikka. Kesällä varmasti oikein passeli. Huoltotilat oli just valmistuneet, todella siistit, suihkuja oli jokaisessa wc kopissa ja niitä oli paljon. Hyvät keittiö tilat, hyvillä varusteilla. Alueella on uimaranta, liikuntapaikkoja, esim lentis kenttiä, lapsille leikkipaikkoja, grillauskotia ym. Kauniit lenkkeilymaastot, kylpylä kävelymatkan päässä. Kaikenkaikkiaan viihtyisän näköinen paikka.

Sunnuntaina oli kaunis, mutta kylmä sää. Suuntasimme aamupalan jälkeen Puijon tornille. Pikkuisen oli luntakin maassa. Vähän yritimme heitellä frisbeegolfia, mutta korit olikin siirretty pois talven tieltä. Kuumakaakao maistui hyvältä kylmänä päivänä.
Autossa on hyvä kaasuhella, jossa on hyvä kokkailla. Iltapalaa kuitenkin oli mukava fiilistellä oikean tulen äärellä makkaraa paistellen. Syksyn ensimmäiset glögitkin tuli nautittua.
Lämmitykseen kuluu näin kylmään aikaan aika paljon kaasua ja tietysti se loppuu yöllä. Muuten nukutti oikein hyvin tämä yö, mutta aamuyöstä huomattiin taas auton viilenevän, ei kun kaasupullon vaihtoon vesisateeseen. No uni tuli vielä takaisin, vaik vesi virkistikin. Säätiedotus kyllä piti hyvin paikkansa, lupasi maanantai yöstä lähtien vettä ja niinhän sitä tuli. Maanantai oltiin suunniteltukin kylpyläpäiväksi. 

 

Rauhalahden kylpylä oli ihan kiva, mutta ei mikään wau elämys. Porealtaita oli kaksi ja kuumavesiallas, jossa me aikuiset viihdyttiin. Yksi liukumäki oli, mutta niin kylmää vettä et lapset kokeili sitä vain kerran. Yllätyksenä tuli, et kylpylässä sai olla vain puolitoista tuntia, ensin ajattelin et on ihan liian lyhyt aika, mut kyllä se sit ihan riittävä olikin. 

Onneksi sadekin taukosi iltapäivällä ja pääsimme ruuan päälle vähän  kävelemään kylpylän rantaan. Siellä olikin ihmeteltävää vanha Jätkänkämppä alue savusaunoineen.

Ihana loma taas matkailuautolla, vaik pieniä vastoinkäymisiä olikin. Rauhalahteen  vois hyvin piipahtaa uudestaan, mutta ehdottomasti kesällä.